Стихотерапија - вођење кроз песничку збирку МАРИЈЕ КОСТИЋ

Четвртак 2. новембар у 19.00
Kлуб Магистрала „Драган Ве Игњатовић“
СТИХОТЕРАПИЈА – вођено читање песничке збирке 
Марије Костић КАКО НАСТАЈЕ ЦРНА 
(Књижевна радионица Рашић, 2022)
Учествују: Марија Kостић и Марко Ђорђевић

Модерира Тамара Митровић

Марко Ђорђевић води публику кроз заједничко читање књиге Марије Костић, чија поезија нуди следеће теме: разумевање / превазилажење бола / смрт блиских особа / превођење аутентичних унутрашњих стања на колективно искуство / од идентификације до увида и катарзе. Позивамо вас на заједничку библиотерапијску трибину којом представљамо песничку књигу Марије Костић.

Марија Kостић (1985, Београд) дипломирала је филозофију и завршила мастер студије Kултурна политика и менаџмент у култури и уметности. Пише поезију и кратку прозу, за коју је двапут добила Пекићеву награду. Песме су јој објављиване у часописима и у зборнику „Тајни град (2021)”, као и на књижевним порталима. Живи у Скопљу.

Марко Ђорђевић (1987, Kрушевац) основне и мастер студије завршио je на Kатедри за српску књижевност и језик са компаратистиком. Научни радови из народне књижевности и етнологије објављивани су му у зборницима и у часопису „Фолклористика“. Један је од уредника зборника „Тајни град“ (Енклава, 2022). Аутор је романа „Није то ништа“ и песничке збирке „Пси који трче уназад: мртва природа са аутопортретом“. Живи и ради у Београду.

Top