ПУНОЛЕТСТВО BLACK MARKETA- а ПРЕДАВАЊЕ О ПРЕДАВАЊИМА

Четвртак, 22. јун

20.00, Клуб Магистрала „Драган Ве Игњатовић“

ПУНОЛЕТСТВО BLACK MARKETA- а ПРЕДАВАЊЕ О ПРЕДАВАЊИМА


Почетком овог миленијума Саша Марковић Микроб и Мићун су усталили сусрете на којима су преслушавали и коментарисали нову музику, пили вино и филозофирали. У лето 2004. године су ови разговори прерасли у емисију Black Market на СКЦ радију. У зиму 2005. је Сашу и Мићуна позвала Александра Секулић, тада уредница у ДКСГ, да ”црну берзу звука и духа” представе уживо, пред публиком. Аплаузи на крају су били препорука да се са ”приредбама” настави. Радијски концепт (мало приче, па мзичка нумера) је одмах измењен: у видео кошуљицу за други наступ су укључени инсерти из (играних, документарних, анимираних, рекламних) филмова и ТВ емисија. Тиме је императив документаристичке уверљивости задовољен, а прича се концентрисала на коментар, анегдоту, паралеле са светом уметности и садашњим тренутком.

Поднаслов једног од предавања беше ”о музици, политици, о њему, о свему”. Теме су били стилски и духовни правци популарне музике, а прича је увек - о свему. Два различита гласа су се укрштала, секла и допуњавала. Спонтаност, зрно божанског нехаја и свест да свако јавно иступање садржи елементе перформанса је доносио Микроб. Његовом смрћу се угасио и Black Market.
О заједничким и о предавњима уопште, Мићун ће рећи неколико (хиљада) речи у оквиру изложбе плаката под насловом Пунолетство Black Market-а.
 

Top