ПУНОЛЕТСТВО BLACK MARKET-а

Од 22. јуна до 12. јула, Галерија
Отварање у четвртак, 22. јуна у 19.00 

ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОГРАМ АФЦ И ЛИКОВНОГ ПРОГРАМА


У периоду од новембра 2005. до децембра 2009. године, Саша Марковић Микроб и Мићун Ристић су под именом Black Market одржали четрдесетак предавања у Дому културе „Студентски град” у оквиру програма Академског филмског центра, чија је уредница у то време била Александра Секулић. За плакате који су најављивали ове „приредбе“ Саша је доносио своје цртеже, слике, колаже и предмете које је правио баш за те догађаје. Мићун Ристић је писао текстове.

Предавања су се бавила различитим стилским и духовним правцима и странпутицама популарне музике. Поп је за Сашу био нешто „споља шарено, разиграно и ла-ла-ла, а изнутра озбиљно постављено и за људе нимало ла-ла-ла“, а тако је мислио и о својим радовима. Микроб, сада покојни, се од деведесетих убраја у битне српске ликовне уметнике. На једном од Black market плаката је фотографија предмета који је Саша касније изменио; тако имамо документ фазе у развоју дела, и шире гледано, трансформације фигуралца у концептуалисту. Ликовни квалитети ових радова који надмашују наменски и документарни контекст, разлог су за ову изложбу Black market плаката коју је организаовао следећи тим: Мићун Ристић, уредник програма Мићунов ћошак ДКСГ, Александра Секулић, програмска уредница ЦЗКД, Јелена Спајић, кустоскиња ФЛУ и Маида Груден, уредница ликовног програма ДКСГ.Плакате је дизајнирала Анна Киш, уредница визуелних комуникација и графичког дизајна ДКСГ.

Након отварања изложбе, одмах поред Галерије у Клубу Магистрала „Драган Ве Игњатовић“ са почетком од 20.00 часова биће одржано ПРЕДАВАЊЕ О ПРЕДАВАЊИМА BLACK MARKET-а на коме ће говорити Мићун Ристић.


СРДАЧНО СЕ ПРЕПОРУЧУЈЕМО!

Top