Представа „Бели марципан“

Уторак, 14. новембар
20.00, Велика сала 

БЕЛИ МАРЦИПАН* 
по мотивима романа „Лутка од марципана” Мухарема Баздуља са премисама узетим из романа „Бекства Лиде Барове” Јозефа Скворецког 

Драматуршкиња: Ана Марковић 
Кореографкиња: Анка Гаћеша 
Композитор: Борис Мијатовић 
Продуценткиња: Ленка Милорадовић 

Играју: Сташа Миловановић, Митар Милићевић, Ања Ћурчић, Ивана Велиновић 

О представи: 
Поред свих тема које ова прича отвара, одабрали смо да се фокусирамо баш на љубав Лиде и Гебелса. Инспиративно нам је то колико љубав мења човека и ситуације у које ликови упадају, али и позитивни или негативни исходи истих, те да ли је добро да се љубав увек догоди. 

Мотив „лутка“ проистиче из предметизовања Лиде од стране њених родитеља, љубави, филмских индустрија, а чак и ње саме. У њен живот долази њена највећа љубав која је осуђена на пропаст и која са собом односи и њену каријеру, а касније и слободу. Јасна промена код Гебелса се може видети када се догоди љубав између Лиде и њега, али она са собом носи неповратне последице. 

„Бели марципан” није  историјска драма, али  садржи многе историјске чињенице. Она говори о љубавном односу двоје људи, Лиде и Гебелса, под немогућим околностима. 

У сарадњи са Трибинским програмом након представе биће одржан разговор са Мухаремом Баздуљем и ауторима и глумцима представе. 


*Цена улазнице: 600 дин. (50% попуст за студенте и пензионере) 

 

Top