6. Књижевни фестивал ПОСТНИНОВСКЕ ЧАРОЛИЈЕ од 22. до 26. јануара

6. Књижевни фестивал ПОСТНИНОВСКЕ ЧАРОЛИЈЕ од 22. до 26. јануара

Петак 26. јануар

19.00 Ото Олтвањи и Владислава Гордић Петковић

Рођен 10.5.1971, одрастао у Суботици, живи у Београду. Аутор романа Црне ципеле, Кичма ноћи, Ивер и кримића за децу Како сам постао детектив. Од почетка 90-их објавио 50-ак приповедака у часописима и антологијама. С енглеског превео, поред осталог, три књиге Џонатана Литема. Добитник награде Станислав Лем за фантастику у књижевности.

Поље медуза (Лагуна) – Истовремено класичан детективски роман, трилер и хроника друштва, са ширим културно-историјским планом, од социјализма до транзиционог капитализма, од бивше Југославије до данашњег Београда, и назад. На крају, читалац се с приповедачем затиче измењен у књижевности незалечених породичних односа и необичних балканских судбина.

19.30 Далибор Шкорић и Тамара Митровић

Рођен 2.2.1974. у Београду, завршио Машински факултет, бави се информатиком и компјутерском графиком. Писао чланке на политичко-културолошке теме за интернет портале. Уређује сајт посвећен књижевности http://dobreknjige.rsОво је први роман. Живи у Београду.

Кров на две воде (Ултиматум) – Роман у форми сложених сегмената, у којима наратор, кроз носталгична сећања, сновиђења и сусрете с упечатљивим ликовима, иде путевима сазревања и спознаје света. Откривајући нове људе и пределе, јунак промишља о људској природи, вредностима, продубљено сагледавајући дилеме света и времена који нас обликују.

20.00 Бојан Кривокапић и Владимир Гвозден

Рођен 26.5.1985. у Бачкој Тополи. Aутор књига: Трчи Лилит, запињу демони (приче, награда Едо Будиша), Жохаров лет (поезија), Пролеће се на пут спрема (роман, награда Мирко Ковач) и Гнездо дечака (поезија). Преведен на неколико језика. Више од 10 година води књижевне радионице. Дипломирао на Одсеку за компаративну књижевност Филозофског факултета у Новом Саду.

Вила Фазанка (Areté) – Роман о мирној равници која бубри, из које гласови прошлих времена и прошлих станари стуштених кућа вишегласјем не допуштају забораву да их прекрије, један у други се преливају амбијент приморски и равничарски; али и роман о могућим љубавима и о свету у коме губици отварају нове спознаје и доводе до спокоја.

Top