6. фестивал ПОСТНИНОВСКЕ ЧАРОЛИЈЕ од 22. до 26. јануара

22 – 26. јануар / Клуб Магистрала „Драган Ве Игњатовић“
Несвеобухватна смотра романописаца 
ПОСТНИНОВСКЕ ЧАРОЛИЈЕ - Критичари бирају

22 – 26. јануар / Клуб Магистрала „Драган Ве Игњатовић“
Несвеобухватна смотра романописаца 
ПОСТНИНОВСКЕ ЧАРОЛИЈЕ
Селекторка овогодишњег фестивала – новинарка Драгана Ковачевић

Понедељак  22. јануар

19.00 Срђан Срдић и Жарка Свирчев 

Рођен 3.11.1977. у Кикинди, аутор 5 романа, 2 збирке прича и 1 књиге есеја. Добитник књижевних награда: Улазница, Лаза Лазаревић, Биљана Јовановић, Едо Будиша и стипендије Борислав Пекић. Превођен на енглески, немачки, украјински, македонски, румунски, словеначки, албански и мађарски језик. Живи у Микро-насељу, поред Кикинде. 

Аутосекција (Партизанска књига) – Роман о писању романа, чији је главни лик С. С, писац који себи задаje циљ да напише књигу одређеног броја карактера. У аутофикцијски вртлог увлачи своје лекаре, писце, критичаре, самураје и локалне псе, не би ли изложио суморни тоталитет своје ситуације.

19.30 Маја-Искра Вилотијевић и Јасмина Врбавац 

Рођена 1988. у Београду, инжењерка пејзажне архитектуре и магистарка мултимедијалне уметности. Одрасла на Дорћолу, студирала у Бечу и Валенсији, предаје на одсеку за Social Design Факултета примењених уметности у Бечу. Аперкат је први роман. Живи у Бечу.

Аперкат (ЛОМ) – Прича о одрастању девојчице у Београду (на доњем Дорћолу) 90-их година XX века. Сурови односи с оцем и средином стварају од ње савремену Амазонку. Али и прича о свима који су стасавали када су ударци били обавезни део васпитања. 

20.00 Стеван Вранеш и Драгана Ковачевић

Рођен 16.11.1979. у Београду, дипломирао драматургију на ФДУ. После 15 година се вратио писању драмом Сведобро, изведеном у Народном позоришту Ужице. Паралелно с покушајима да (п)остане писац, одржава каријеру стручњака за комуникације. Девојачка соба је први роман. Живи у Бристолу.

Девојачкa собa (Доказ) – Јунак романа после много година долази у родни Београд, из ког је отишао као ратни дезертер, покушавајући да живи као двадесетогодишњак. Али иза њега су неразрешени односи: с оцем, пријатељима, родбином, родним градом, мајком. Разочаран односом са ћеркама, послом, животом у Канади, отпочиње узбудљиво дружење с двоструко млађим паром, припадницима нове генерације Београђана. 

Top