ЛАЛА

Субота, 18. март
20.00, Велика сала

Глумац: Стефан Остојић
Режија: Ли Делонг (Lee Delong)
Текст: Стефан Остојић и Ли Делонг

Продукција: Град Кикинда, Grindex, Compagnie Lark, Tеатар Гусани у магли
Спонзори: Народно позориште Кикинда

Асистент редитељу: Ања Попадић
Уметничко истраживање: Соња Белош, Никола Гајић и Милан Вујић
Костимограф: Иренке Вираг
Дизајн: Игор Ковачевић
Нос: Joanna Bassi

Посебна захвалност позоришту Лане, часовничару Пиокер, КУД Гусле, Перици Самац, Пеђи Карановић, Јелени Вујевић, породици Холоман, породици Хегарти Ловет, браћи Ериксон и мами и баки што су храниле Ли.

Монодрама о љубави према родном крају инспирисана традицијом и историјом народа северобанатског округа, Кикинде. Кроз традиционалну музику, архаичне инструменте, циркуске вештине, фолклорни плес, невербални театар, луткарску анимацију и кловновску анимацију публике, Лала, главни лик , публици представља легенду о постанку познатог пара Лале и Сосе.

Режију потписује Ли Делонг (Lee Delong), уважена америчка/ француска глумица, редитељка, кловновска учитељица и списатељица која ствара преко 30 година. Своју формалну едукацију остварила је у престижном “Bouffes du Nord” где је радила са Питером Бруком, у “L’École internationale de théâtre Jacques Lecoq” у Паризу, где данас живи и ради са великим именима у свету театра, као што су Ален Готје, Карло Босо, Доналд Биен и многи други. Одржала је безброј кловновских радионица широм Европе и Сједињених Америчких Држава. “Absolutely Reliable”, монодрама коју је Ли радила са Ралфом Велцером, победила је на Единбуршком фестивалу 2019. године и препозната је од стране Financial Times-а; “Mistero Buffo”, монодрама коју је радила с Драженом Шивком, освојила је 7 награда за најбољу представу и глуму на међународним фестивалима широм Европе. Ли се остварила на телевизији и на филму у бројним пројектима.

Глумац, главни продуцент и иницијатор пројекта је Стефан Остојић. Дипломирао је на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Љубослава Мајере 2017. године. Од тад је играо у позоришту у Кикинди, Краљеву, Новом Саду и Суботици у којој је био запослен у Дечјем позоришту. Освојио је награду за најбољег глумца у дечјој представи на Фестивалу професионалних позоришта Војводине (2018) за улогу Тома Сојера у представи „Авантуре Тома Сојера”, за најбољег глумца на фестивалу Враголасте Позориштарије у Смедеревској Паланци за улогу мушке ципеле у представи „Пар ципела“ (2019), за најбољег глумца на фестивалу Звездариште у Београду, за улогу чаробњака у представи „Извини мама“ и годишњу награду града Кикинде за свој хуманитарни рад у склопу Хуманитарног театра „Гусани у магли“ (2013).

Трајање представе 70 минута.
Улаз слободан.

  

  

ПРЕДСТАВА СЕ РЕАЛИЗУЈЕ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА HERO'S JOURNEY

www.hjalteskolan.se | HJÄLTESKOLAN TRAILER YouTube | www.teatertheatron.se

 www.dksg.rs/cir/heros-journey-workshop-2023/

 

 

Top