Простори

ПРОСТОРНЕ МОГУЋНОСТИ

Дом културе Студентски град изграђен је по пројекту професора Архитектонског факултета у Београду, др Милана Митровића. За обављање делатности Дом културе располаже простором површине 5.000 м2. Дом културе Студентски град, у урбаном амбијенту насеља Студентски град, модерно је и функционално архитектонско здање, које садржи комплексе Управне зграде, Велике сале и Велике галерије, Библиотеке с читаоницама и Галеријом и Плато с Амфитеатром и Летњом позорницом.

Управна зграда (978 м2)
У Управној згради се налази Мала сала (77 седишта) за трибинске програме, филмске и видео пројекције, камерне представе, конференције; Бистро (50 места); Сала за састанке (35 седишта); 3 студија, 2 шминкернице, позоришни клуб и канцеларије.

Велика сала (1.012 м2)
Велика сала има 396 седишта, позорницу за организовање позоришних представа, концерата класичне и популарне музике и филмске пројекције. Саставни део велике дворане чине и 2 фоајеа, за одговарајуће музичко - сценске и ликовне форме.

Библиотека с читаоницама (1.949 м2)
Библиотека с читаоницама је сегмент објекта Дома културе Студентски град који чине четири засебна, међусобно повезана, простора с 504 читалачка места, у којима је могуће, поред редовне активности, организовати трибине, округле столове, разговоре и изложбе књига. Библиотека с читаоницама и пратећим простором: Галеријом, канцеларијама и магацином за књиге, чини јединствену просторну целину.

Изложбени простори
Галерија - Површина 92 м2, опремљена је изложбеним паноима и постаментима.
Прописно је обезбеђена и осветљена. Погодна је за излагаче ликовних дела галеријског формата и скулптура мањих димензија.
Велика галерија, у фоајеу Велике сале,погодна је за веће ликовне поставке. Обе галерије су отворене сваког дана, сем недеље, од 17 до 21 сат.

Летња позорница
Има 800 места за седење. Погодна је за рок, џез, блуз и поп концерте, концерте ансамбала народних игара.

Амфитеатар
С 200 места, погодан је за монодраме, вечери поезије, перформансе и сл.

ТЕХНИЧКА ОПРЕМЉЕНОСТ
Дом културе располаже:
- озвучењем професионалног нивоа
- расветним парком од 100 КW
- кино пројекторима 35 и 16 мм
- видео пројекторима
- концертним клавиром марке Petrof
- одговарајућом техником за филмску продукцију

Пратећи услови
1. Брз интернет, директне линије, телефакс;
2. Позоришни клуб; две шминкернице
3. Паркинг;
4. Покривеност wireless интернетом;
5. Могућност издавања свих просторних капацитета (Велика сала, Мала сала, Сала за састанке, Студио 26…) за одржавање различитих активности (семинари, тренинзи, концерти…) с одговарајућом тонском и расветном техником и стручним кадром за њихову реализацију.

Top