Академски филмски центар

Ми смо место за филм изван конвенција!


Желите да научите како се снима филм? Да стварате изван конвенција и главне струје, ван класичног филма и школских правила? Интересују вас историја и теорија авангардног филма? Академски филмски центар је место за вас! 
АКК је намењен студентима и младим ауторима заинтересованим за алтернативни и авангардни филм, видео и нове медије, кратке игране, документарне и експерименталне форме, као и анимирани филм. Деценијама представља кључно место авангардног филма у Београду, као наследник Академског филмског центра основаног 1958. у ком су стварала нека од највећих имена југословенског и српског филма. О томе сведочи и богат Архив медија са колекцијом од преко 600 филмова из сопствене продукције, и неколико хиљада других филмова. Радионице, предавања и продукција аудио-визуелних дела (продукцијски бренд Академски филмски центар) отворени су за младе филмске ауторе и визуелне уметнике, за све које занима слободно филмско стваралаштво. 
Афц организује два међународна фестивала – фестивал новог филма и видеа „Алтернативе“ филм/видео и Европски фестивал анимираног филма „Балканима“.

Top