POZORIŠNI ZOOM KOKTEL - „Zoološka priča"

Utorak 01. decembar
21.00, Zum konferencija

POZORIŠNI ZOOM KOKTEL

Zoom konferencija sa učesnicima predstave „Zoološka priča" i gostima. Svi zainteresovani mogu da prate i učestvuju u razgovoru putem otvorenog linka:
https://zoom.us/j/97876825131 ili Meeting ID: 978 7682 5131

Tema razgovora: ŠTA I KAKO DALJE POSLE DIPLOMIRANJA?
Domaćini: Andrija Daničić i Vladimir Nićiforović.
Gosti: Stevan Piale, Mateja Popović i Ivan Perković.

ZOOLOŠKA PRIČA
Edvard Olbi

Diplomska predstava Vladimira Nićiforovića i Andrije Daničića, u klasi profesora dr Vladimira Jevtovića i asistenta Velimira Blanića.
Akademija umjetnosti, Banjaluka, jul 2010. godine, Dječije pozorište Republike Srpske.

režija: Filip Grinvald
glumci: Vladimir Nićiforović, Andrija Daničić

Fotografije (Vanja Ban): https://goo.gl/photos/cih7NsMQhiwgFbPD9
Snimak predstave:

Opis predstave:
Kada je Edvard Olbi napisao „Zoološku priču”, 1958, bio je to prvi komad koji je napisao kao odrasla osoba i tek drugi komad u njegovom životu. „Zoološka priča” je priča o čoveku naviknutom na samoću koji započinje razgovor sa drugim čovekom na klupi u Central praku u Njujorku i na kraju ga primorava da učestvuje u činu nasilja.

Kombinujući realistično i apsurdno, Olbi je napisao kratak ali slojevit komad koji se bavi problemima ljudske izolacije, usamljenosti, klasne diferenciranosti i opasnošću od rezigniranosti unutar američkog društva. On se fokusira na potrebe ljudi da prihvate i razumeju međusobne razlike. Nakon prvih pozitivnih kritika, „Zoološka priča” je osvojila nagradu Village Voice Obie Award za najbolju predstavu i izvedena je 582 puta. Postala je omiljena na univerzitetima, u malim pozorištima i dalje nastavlja da šokira i duboko deluje na publiku.

 
Top