Pozorišni program

CEO DKSG JE POZORNICA

Posle rada u pozorištu i na filmu, ali i posle samostalnih producentskih poduhvata, dobio sam jedinstvenu priliku da kanališem svoje organizatorske sklonosti na jedan, za mene sasvim nov način, u vidu urednika dramskog programa.

Kada radite ono što volite i dajete svoj maksimum, pa i više od toga, čak i u trenucima u kojima se javi misao da to nema nikakvog smisla, siguran sam da će sav vaš trud biti nagrađen. Budući da je DKSG ustanova prvenstveno namenjena studentima, redakcija pozorišnog programa nastaviće da usmerava težište svog rada ka stvaralaštvu studenata i mladih, da im pruža priliku da ne budu samo gledaoci, pasivni posmatrači gostujućih profesionalnih pozorišnih predstava, nego i pozorišni stvaraoci. Gostovanja eminentnih profesionalnih i amaterskih pozorišta organizuju se sa ciljem da se publika Studentskog grada upozna sa aktuelnim pozorišnim repertoarom, dok se pozorišno stvaralaštvo studenata i mladih pozorišnih umetnika podržava kroz saradnju sa fakultetima i akademijama dramskih umetnosti, otvorenim pozorištem, nezavisnim pozorišnim trupama i radionicama.

Čast mi je što ću naslediti urednicu Ladu Kapičić, koja je postavila čvrste temelje Redakciji pozorišnog programa, dovodeći studentima najbolje predstave iz Beograda, Srbije i regiona, a kroz produkciju Otvorenog pozorišta DKSG angažovala je velika imena našeg glumišta. Vodićemo se njenim sloganom da je ceo DKSG pozornica.

Andrija Daničić - urednik pozorišnog programa

phone +381113191108;

phone +381648083088

Kontakt adresa: andrija.danicic@dksg.rs

Top