Akademski filmski centar

Mi smo mesto za film izvan konvencija!


Želite da naučite kako se snima film? Da stvarate izvan konvencija i glavne struje, van klasičnog filma i školskih pravila? Interesuju vas istorija i teorija avangardnog filma? Akademski filmski centar je mesto za vas! 
AKK je namenjen studentima i mladim autorima zainteresovanim za alternativni i avangardni film, video i nove medije, kratke igrane, dokumentarne i eksperimentalne forme, kao i animirani film. Decenijama predstavlja ključno mesto avangardnog filma u Beogradu, kao naslednik Akademskog filmskog centra osnovanog 1958. u kom su stvarala neka od najvećih imena jugoslovenskog i srpskog filma. O tome svedoči i bogat Arhiv medija sa kolekcijom od preko 600 filmova iz sopstvene produkcije, i nekoliko hiljada drugih filmova. Radionice, predavanja i produkcija audio-vizuelnih dela (produkcijski brend Akademski filmski centar) otvoreni su za mlade filmske autore i vizuelne umetnike, za sve koje zanima slobodno filmsko stvaralaštvo. 
Afc organizuje dva međunarodna festivala – festival novog filma i videa „Alternative“ film/video i Evropski festival animiranog filma „Balkanima“.

Top