Prostori

PROSTORNE MOGUĆNOSTI

Dom kulture Studentski grad izgrađen je po projektu profesora Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, dr Milana Mitrovića. Za obavljanje delatnosti Dom kulture raspolaže prostorom površine 5.000 m2. Dom kulture Studentski grad, u urbanom ambijentu naselja Studentski grad, moderno je i funkcionalno arhitektonsko zdanje, koje sadrži komplekse Upravne zgrade, Velike sale i Velike galerije, Biblioteke s čitaonicama i Galerijom i Plato s Amfiteatrom i Letnjom pozornicom.

Upravna zgrada (978 m2)
U Upravnoj zgradi se nalazi Mala sala (77 sedišta) za tribinske programe, filmske i video projekcije, kamerne predstave, konferencije; Bistro (50 mesta); Sala za sastanke (35 sedišta); 3 studija, 2 šminkernice, pozorišni klub i kancelarije.

Velika sala (1.012 m2)
Velika sala ima 396 sedišta, pozornicu za organizovanje pozorišnih predstava, koncerata klasične i popularne muzike i filmske projekcije. Sastavni deo velike dvorane čine i 2 foajea, za odgovarajuće muzičko - scenske i likovne forme.

Biblioteka s čitaonicama (1.949 m2)
Biblioteka s čitaonicama je segment objekta Doma kulture Studentski grad koji čine četiri zasebna, međusobno povezana, prostora s 504 čitalačka mesta, u kojima je moguće, pored redovne aktivnosti, organizovati tribine, okrugle stolove, razgovore i izložbe knjiga. Biblioteka s čitaonicama i pratećim prostorom: Galerijom, kancelarijama i magacinom za knjige, čini jedinstvenu prostornu celinu.

Izložbeni prostori
Galerija - Površina 92 m2, opremljena je izložbenim panoima i postamentima.
Propisno je obezbeđena i osvetljena. Pogodna je za izlagače likovnih dela galerijskog formata i skulptura manjih dimenzija.
Velika galerija, u foajeu Velike sale,pogodna je za veće likovne postavke. Obe galerije su otvorene svakog dana, sem nedelje, od 17 do 21 sat.

Letnja pozornica
Ima 800 mesta za sedenje. Pogodna je za rok, džez, bluz i pop koncerte, koncerte ansambala narodnih igara.

Amfiteatar
S 200 mesta, pogodan je za monodrame, večeri poezije, performanse i sl.

TEHNIČKA OPREMLJENOST
Dom kulture raspolaže:
- ozvučenjem profesionalnog nivoa
- rasvetnim parkom od 100 KW
- kino projektorima 35 i 16 mm
- video projektorima
- koncertnim klavirom marke Petrof
- odgovarajućom tehnikom za filmsku produkciju

Prateći uslovi
1. Brz internet, direktne linije, telefaks;
2. Pozorišni klub; dve šminkernice
3. Parking;
4. Pokrivenost wireless internetom;
5. Mogućnost izdavanja svih prostornih kapaciteta (Velika sala, Mala sala, Sala za sastanke, Studio 26…) za održavanje različitih aktivnosti (seminari, treninzi, koncerti…) s odgovarajućom tonskom i rasvetnom tehnikom i stručnim kadrom za njihovu realizaciju.

Top