ZBOGOM JUDO

Utorak, 30. jun

Dragi studenti, penzioneri, komšije, draga naša verna publiko,

Predstavom “Zbogom Judo” želja mi je i posebno zadovoljstvo, da završim ovu pozorišnu (online) sezonu. Izabrala sam da to bude baš ova predstava, koja je jedna od mnogih, velikih hitova našeg Otvorenog pozorišta.

Posle petnaest nedelja našeg druženja htela bih da vam se, pre svega, zahvalim na velikoj gledanosti  i redovnom praćenju predloženih - preporučenih pozorišnih predstava i poželim, da se što pre ponovo sretnemo u našoj i vašoj Velikoj sali DKSG. 

 

Lada Kapičić Đurić, urednica Pozorišnog programa

 

Grupa AKT, koju su činili reditelj Egon Savin (kome je ovo bila diplomska predstava), glumci: Boris Komnenić, Branislav Lečić, Vladica Milosavljević, Gordana Gadžić i Vlado Kerošević izvela je premijerno predstavu “Zbogom Judo” 1979. godine u Otvorenom pozorištu Doma kulture “Studentski grad”. Predstava je igrana sa velikim uspehom, proglašena je za najbolju predstavu 1979. godine, gostovala je na brojnim festivalima u tadašnjoj Jugoslaviji, kao i u svetu, i osvojila mnoge nagrade.

 

Dom kulture Studentski grad

Otvoreno pozorište & Grupa Akt

Ireneuš Iredinjski

ZBOGOM JUDO (1980)

Kostim i scenografija: Geroslav Zarić

Igraju: Vladica Milosavljević, Gordana Gadžić, Boris Komnenić, Branislav Lečić, Vlado Kerošević

Režija: Egon Savin

 

Komad poljskog dramatičara Ireneuša Iredinjskog (1939-1985) napisan je 1965. godine,

a praizvedba je bila 1971. u režiji čuvenog reditelja Konrada Svinarskog.

U napuštenoj fiskulturnoj dvorani sreću se tri predstavnika tajne organizacije policijski komesar, njegov zamenik i devojka. Juda, opterećen teretom svog biblijskog imena, nalazi se između dve vatre ljudi, koji koriste iste metode. To je umetnička transpozicija priče o savremenom čoveku koji pokušava da izbegne svoju sudbinu, suočavajući se sa problemom opstanka vrednosti, kao što su prijateljstvo, lojalnost i ljubav, u svetu surovosti i nasilja.

 

Preuzeto

Pozorišne predstave RTS, kulturno-umetnički program

Top