VOLI ME, NE VOLI ME - međunarodna izložba ilustracija

14.10 - 19.11. 2022, Velika galerija
Otvaranje, petak, 14.oktobar, 19.00

Autor izložbe: Ana Đokić, saradnica na projektu: Aleksandra Nina Knežević

Projekt VOLI ME, NE VOLI ME započeo je u oktobru 2012. u Zagrebu, gde je autorka pozvala četrnaest hrvatskih ilustratora da učestvuju na izložbi. Nakon Zagreba, projektu su se priključili autori iz Bosne i Hercegovine, pa je u oktobru 2013. održana izložba u Sarajevu na kojoj su svoje radove na temu ljubavi izlagali umetnici iz Hrvatske i BiH. Potom se izložba održala u Istanbulu, Berlinu, Beču, Skoplju, Kopenhagenu, Šarži (UAE), Pafosu, Mariboru, svaki put uključivši i autore iz zemlje u kojoj se održava. Desetogodišnjica projekta VOLI ME, NE VOLI ME proslaviće se u Beogradu, gde će se postavci priključiti umetnici iz Srbije kao i srednjoškolci koji pohađaju Grafičku školu u Beogradu. Izložba predstavlja izraz neverbalnog odgovora na pitanje: Šta za svakoga od nas znači ljubav?

U sklopu projekta pre otvaranja izložbe u Velikoj galeriji biće održana Tribina, sa početkom u 17.30 časova, pod naѕivom PROFESIJA - ILUSTRATOR.

Može li se živeti od crtanja i koliko današnje društvo (ne)voli umetnost, teme su o kojima će razgovarati Sanja Pribić, nekadašnja predsednica Udruženja likovnih i primijenjenih umjetnika Hrvatske, Aleksandra Nina Knežević, nekadašnja predsednica Udruženja likovnih i primijenjenih umjetnika Bosne i Hercegovine, Dragan Trajkovski, Bob Živković, Ljiljana Marinković, direktorka izdavačke kuće Kreativni centar iz Beograda. Razgovor vodi Ana Đokić.

Izložbu je podržalo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

 

 

 

 

Top