VIDEO-GLITCH RADIONICA: PRIJAVITE SE!

Radionica će se održati tokom festivala Alternative Film/Video, u sredu 11. decembra 2019. od 16-20č, i u četvrtak 12. decembra od podne do 20č u Studiju 26 Doma kulture Studentski grad

Videoglitch je intenzivna dvodnevna radionica destabilizacije i konzervacije digitalnog medija inovativnim glitch metodama, tehnikama i trikovima. Cilj radionice je da pruži osnovno uporište budućim autorskim istraživanjima digitalnog videa i kreaciji temeljenoj na slobodnom softveru i kodecima, transkodiranju i skriptiranju, eksperimentisanju i reinterpretaciji.

Radionica je besplatna, uz obavezu donošenja svog laptopa (Lin/Win/OSX). Predznanje o digitalnim formatima i softveru nije uslov za prijavu.

Voditelji radionice su Dina Karadžić i Vedran Gligo, umetnici iz Zagreba.

Radionica će se održati tokom festivala Alternative Film/Video, u sredu 11. decembra 2019. od 16-20č, i u četvrtak 12. decembra od podne do 20č u Studiju 26 Doma kulture Studentski grad. Finalni radovi polaznika i polaznica radionice biće predstavljeni u subotu 14. decembra, na zatvaranju festivala.

Broj mesta ograničen na 15. Prijavu u obliku kratke napomene šta studirate ili čime se bavite i zašto vas interesuje radionica poslati do 5. decembra na mejl: milena.mitrovic@dksg.rs 

Top