VEČERNJA RUŽA - Teatar 011

Četvrtak, 1. jun

19.30, Velika sala

O PREDSTAVI:
Tri tragične priče. Tri sudbine. Tri devojke koje život nije štedeo. Helena, Ružica i Svetlana. Mlade, lepe i nesrećne. Jedini njihov greh je što su verovale pogrešnim, ali bliskim ljudima, što ih je odvelo pravo na bespovratni put u pakao - postale su žrtve trgovine ljudima.
U ovoj predstavi žrtve imaju svoja imena, imaju svoja lica, što nam dozvoljava da se povežemo sa njima u teškim životnim pričama koje su ih zadesile. U životu, u našoj okolini, to su lica bezbroj bezimenih žena koje srećemo u prodavnicama, na ulici ili u svom komšiluku.
Trgovina ljudima i prinudna prostitucija je jedna od najrasprostranjenijih oblika kriminalne delatnosti.

Ovo je tema o kojoj ne bi trebalo glasno da se priča, već da se vrišti o njoj, da nam se svima ureže u svest, da nas sve kolektivno probudi. Da nas osvesti, da bismo postali barem mrvicu odgovorniji i oprezniji u ovom današnjem svetu u kome živimo, u svetu iskrivljenih vrednosti. Predstava nas sve, pojedinačno, poziva na ličnu i društvenu odgovornost koja je u nama uspavana.. Sad je trenutak da nam se upali crveni alarm u glavi da se ove stvari ne dešavaju samo drugima! Dešavaju se svima!

Top