„ULAZ ZA KRUPNU STOKU"

Utorak, 10. maj
20.30, Amfiteatar

Monodrama
ULAZ ZA KRUPNU STOKU

Tekst: Zoran Mijaljević
Režirao i igra: Jovan Ljubenović

Tehnika: Danica Subotički

O predstavi:
Ulaz za krupnu stoku je priča o malom čoveku koji pokušava da živi svoj mali život onako kako bi to on želeo, skromno i mirno. Da radi, da se oženi, da ima decu... Ali okolnosti to ne dozvoljavaju, kao i vaspitanje i moral koje je je dobio od oca i majke. Priča obuhvata period od osamdesetih godina prošlog veka do danas. Dogodovštine, teški momenti i crni humor  prepliću se tokom cele predstave.

„Počeo sam da razmišljam o onome, što niko nije domislio do kraja, a što niko, kad sazri, ne ispušta iz misli: šta je to s’ nama i sa životom, šta od nas zavisi. Nisam vješt u razmišljanju, više volim život nego misao o njemu, ali izgleda da nam se većina stvari dešavaju mimo nas. I najčešće bivam doveden pred gotov čin.

Ne vjerujem da mi je unaprijed zapisan put kojim ću proći, jer ne vjerujem u neki naročiti red ovoga svijeta. Ne odlučujemo, već se zatičemo. Strmoglavljeni smo u igru, punu nebrojenih izmjena, jednog određenog trenutka, kad nas samo ta prilika čeka, jedina koja nas može sačekati u toku miješanja. Ne možeš je zaobići, ni odbiti. Tvoja je, kao voda u koju upadneš. Pa plivaš ili potoneš.”

Meša Selimović


Trajanje: 55 minuta
Ulaz slobodan
 

Top