SEĆANJE NA BRANKA VUČIĆEVIĆA

TRIBINA O DIGITALNOM REALIZMU: IGOR MAROJEVIĆ, ALEKSANDAR ILIĆ I DUŠAN NEDELJKOVIĆ

 

U četvrtak, 1. oktobra u 20 časova, u klubu Magistrala u Domu kulture Studentski grad na Novom Beogradu, biće održana tribina o digitalnom realizmu sa njegovim glavnim predstavnicima.

Učestvuju: Igor Marojević, Dušan Nedeljković, Aleksandar Ilić i Milena Đorđijević

 

Naši gosti su autori sledećih knjiga: Beograđanke, Rođeni zli i PR. Ova dela svrstana su u književni pravac nazvan digitalni realizam. Gde i kada se on pojavio, kako tačno izgleda, koliko ga ima u srpskoj književnosti, u kakvom je odnosu s tradicionalnim narativima i gde se može naći razgovaramo s domaćim predstavnicima žanra i njegovom teoretičarkom.

 

Igor Marojević (’68, Vrbas), diplomirao Srpski jezik i književnost. Novela Obmana Boga, romani: Dvadeset četiri zida, Žega, Šnit, Parter i Majčina ruka, zbirke priča Tragači i Mediterani, knjiga eseja Kroz glavu, drame Nomadi, Bar sam svoj čovek, Radovan 2013. Urednik i prevodilac.

 

Dule Nedeljković (’64,Beograd), urednik emisije Ritam srca i pokretač demo top-liste na Radiju Studio B, voditelj emisije Zagrej stolicu na Radiju B92. Objavljivao u Playboy-u, Time Out-u, Borbi, Politici... Romani: Ponedeljak, Afrika, Poranio Milorad, Mamurluk.

 

Aleksandar Ilić (’81), koautor romana Srpski psiho, objavljenog i na poljskom jeziku. Roman PR preveden je na makedonski jezik.

Top