TRI FILMA U PRODUKCIJI AKADEMSKOG FILMSKOG CENTRA DKSG NA MARTOVSKOM FESTIVALU

Na 71. izdanju Martovskog festivala, koji se održava u Domu omladine Beograda od 26. do 30. marta, u takmičarskim programima biće prikazana tri kratkometražna filma nastala u produkciji Akademskog filmskog centra DKSG.
Autor Jovan Pantović u kratkom dokumentarnom filmu „Marija želi da postane žena“ prikazuje nam intimne trenutke i razgovore koje je proživeo sa svojom dugogodišnjom devojkom Marijom. Dokumentarni film „Od avlije do sokaka“, koji je snimljen u sklopu radionice Kino-Eko u Ovčarsko-kablarskoj klisuri u julu 2023, dočarava atmosferu mikrokosmosa kafane „Kod Odža“ u selu Rošci na Kablaru, u kojoj vreme nema definiciju i trajanje. Režiju filma potpisuju studenti Andrijana Jelić, Marija Ritan i Miodrag Savić. Veteran Akademskog filmskog centra, autor Zoran Saveski, realizovao je trilogiju o beogradskim ulicama, od koje će biti prikazan deo „Ulice Beograda, noć“ u takmičarskom programu eksperimentalnog filma i video arta.
U realizaciji filmova (produkcija, montaža i mentorstvo) učestovali su Duško Stanivuk, Ivan Velisavljević i Milan Milosavljević, zaposleni u Akademskom filmskom centru DKSG.

        

Top