Work in progress 2

Petak 22. septembar, Magistrala/Kvadrikula  17-20.00

Autoput bluza je dokumentarac čija je tema istorijat bluza. Film je u fazi postprodukcije, i deo je serijala Muzika, ljubav, strast... ili više od toga koji potpisuje Dokumentarni program RTS. Veći deo filma sniman je na autentičnim lokacijama u Americi, a glavni protagonista u ulozi naratora je frontmen benda Texas Flad, Nenad Zlatanović.

Film će predstaviti koautori Branka Glavonjić i Miodrag Kolarić

 

Treći svijet nije klasična biografska filmska priča o grupi Haustor, nego istraživanje odnosa Srđana Sahera i Darka Rundeka, poetizacija uticaja koji su oblikovali te dve različite autorske figure, odnosno Haustor u prvoj fazi, na čelu s kultnim albumom Treći svijet. Rundek i Saher, kao i ostali članovi postave sa albuma Treći svijet, uključeni su u stvaralački proces dokumentarca, čime film postaje i njihovo delo u drugačijem mediju, a sadrži i ekskluzivne snimke okupljanja benda u studiju za nastanak nove dab verzije pesme Treći svijet i još jedne potpuno nove pesme. Produkciju potpisuje Interfilm, i ovo je prvo predstavljanje filma nakon  završetka snimanja. Dokumentarac Treći svijet čiju premijeru publika željno isčekuje, predstaviće scenarista i reditelj filma, Arsen Oremović.

Praslovan je radni naziv igrano – dokumentarnog filma o životu Zorana Predina, lidera Lačnog Franca, saputnika Arsena Dedića, šansonjera, ljubitelja košarke i oca petoro dece. Više od 40 godina karijere, 40 albuma, 7 knjiga.
Kroz film koji prati ovog velikog eksju umetnika vode nas Đorđe Balašević, Gabi Novak, Manjifiko, Branko Đurić, Boris Dežulović... Dokumentarac u nastanku će predstaviti reditelj Slobodan Maksimović.

Top