STUDENTSKI MIM - izložba povodom Dana studenata koju ćete moći sami da kreirate

Subota, 10. april, 17.00 - 20.00, Otvoreni prostor ispred Biblioteke DKSG

Tokom marta meseca DKSG je raspisao konkurs za studentski mim (meme) za sve one koji su želeli da podele svoje duhovite ideje i da kroz mim prikažu studentski život, izazove i situacije u kojima se mladi nalaze tokom studija. Selekciona komisija je pregledanjem pristiglih mimova odlučila koji će radovi biti uvršteni za postavku izložbe u formi nalepnica (stikera), razglednica, video projekcija na otvorenom prostoru u okviru Studentskog grada. Selekcionu komisiju činili su admini internet stranica mim sadržaja: ženska posla, dživdžan zbori i TVOJ DEČKO.

Nalepnice i razglednice sa odštampanim mimovima biće na raspolaganju posetiocima 10. aprila, od 17.00 – 20.00, da  po svom izboru kreiraju postavku na izložbenim panoima ispred Biblioteke DKSG i da omiljene mimove, ukoliko to žele, ponesu sa sobom.

Odabrani su radovi sledećih autor/ki Konkursa za studentski mim:

Kobac, Milorad Parlić, Strateški partner, Aleksandar Šeler, Ana Beronja, Ana Tomašević, Danilo Pajković, David Munćan, Dušan Pejak, Hana Novak, imwheezer, Jelena Prodanović, Lidija Đorđević, Livia Pertić, Marija Simeunović, Mašinica, Mila Novaković, Milan Tanasković, Miloš Fath, Miloš Korda/Korder, Rastko Nastić, Šaki, Teodora Petković, Vukašin Kapetanović, Serbia Strong

Prateći program događaja STUDENSTKI MIM uključiće i digitalnu fotografsku prezentaciju kolekcije fotografija o životu studenata u Studentskom gradu koja se prikuplja u okviru međunarodnog projekta ONI ŽIVE (THEY: LIVE) a koji se bavi studentskim životom u kampusima od kraja Drugog svetskog rata do danas u četiri grada: Beogradu, Podgorici, Madridu, Rijeci i Zagrebu. Učesnici i posetioci izložbe STUDENSTKI MIM moći će da posete i websajt projekta theylive.eu. Projekat je podržan od strane programa Kreativna Evropa Evropske Unije.

Organizacioni tim: Jovana Jankov, studentkinja 4. godine studija Menadžmenta i produkcije pozorišta, radija i kulture / FDU, Andrija Stojanović, saradnik na realizaciji međunarodnih projekata, Maida Gruden, urednica likovnog programa DKSG.

 

 

 

 

 

Top