STRUČNO VOĐENJE KROZ IZLOŽBE - Ivana Aranđelović i Srđan Tunić

Subota, 10. jul, 19.00, Galerija - stručno vođenje kroz izložbu  Dnevnici ptice rugalice
20.00, Klub Magistrala "Dragan Ve Ignjatović" - stručno vođenje kroz izložbu  Najzad se neko setio da vaja moje crteže

Vođenje kroz izložbu Dnevnici ptice rugalice sa umetnicom  Ivanom Aranđelović i kustosom izložbe Srđanom Tunićem posetiocima će pružiti priliku da saznaju nešto više o umetničkim sveskama koje umetnica radi od 2009 do 2021. godine, a koje obuhvataju radove nastale u Smederevu, Novom Sadu, Beogradu i Istanbulu, inspirisane minijaturama Bliskog Istoka.

Ivana Aranđelović je rođena 1988. u Smederevu. Diplomirala je 2011. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na smeru Grafika. Master iz Crtanja odbranila je 2013. na istoj akademiji. Pohađala je master studije iz Istorije umetnosti na Istanbulskom univerzitetu sa ciljem da istražuje osmanske medicinske ilustracije. Od 2019. pokreće je radionicu u prostoru DC Krov u Beogradu pod nazivom „Prošireno polje crteža – Likovni dnevnik“. Dobitnica je nagrade na XV Bijenalu studentskog crteža. Samostalno je krenula da izlaže 2011. Trenutno živi i radi u Beogradu.

Od 20 časova u klubu Magistrala "Draga Ve Ignjatović", istoričar umetnosti i kustos Srđan Tunić, autor izložbe Najzad se neko setio da vaja moje crteže, upoznaće posetioce sa svojim radovima u polimernoj glini koje stvara od 2017.godine.

Srđan Tunić (1984.) je diplomirani istoričar umetnosti i menadžer u kulturi. Od 2012. radi kao nezavisni kustos na različitim projektima iz oblasti umetnosti, kulture i obrazovanja. Ko-osnivač je projekataTrans-Cultural Dialogues  (kao deo mreže Cultural Innovators Network), Kustosiranje / About and Around Curating i Street Art Walks Belgrade. Sarađuje sa umetnicima iz Srbije i bivše Jugoslavije, kao i inostranstva, istražujući savremenu umetnost, kustoske prakse, interkulturalizam, nezavisnu kulturnu scenu i načine samoorganizovanja. Njegovi tekstovi su izašli u publikacijama časopis Kultura, AFRIKA – studije umetnosti i kulture, Transcultural Studies Journal, International Journal of Comic Art, kao i portalima SEEcult, Uneven Earth, Balkanist i Seismopolite magazine.

   

Top