Stihoterapija - vođenje kroz pesničku zbirku MARIJE KOSTIĆ

Četvrtak 2. novembar u 19.00
Klub Magistrala „Dragan Ve Ignjatović“
STIHOTERAPIJA – vođeno čitanje pesničke zbirke 
Marije Kostić KAKO NASTAJE CRNA 
(Književna radionica Rašić, 2022)
Učestvuju: Marija Kostić i Marko Đorđević

Moderira Tamara Mitrović

Marko Đorđević vodi publiku kroz zajedničko čitanje knjige Marije Kostić, čija poezija nudi sledeće teme: razumevanje / prevazilaženje bola / smrt bliskih osoba / prevođenje autentičnih unutrašnjih stanja na kolektivno iskustvo / od identifikacije do uvida i katarze. Pozivamo vas na zajedničku biblioterapijsku tribinu kojom predstavljamo pesničku knjigu Marije Kostić.

Marija Kostić (1985, Beograd) diplomirala je filozofiju i završila master studije Kulturna politika i menadžment u kulturi i umetnosti. Piše poeziju i kratku prozu, za koju je dvaput dobila Pekićevu nagradu. Pesme su joj objavljivane u časopisima i u zborniku „Tajni grad (2021)”, kao i na književnim portalima. Živi u Skoplju.

Marko Đorđević (1987, Kruševac) osnovne i master studije završio je na Katedri za srpsku književnost i jezik sa komparatistikom. Naučni radovi iz narodne književnosti i etnologije objavljivani su mu u zbornicima i u časopisu „Folkloristika“. Jedan je od urednika zbornika „Tajni grad“ (Enklava, 2022). Autor je romana „Nije to ništa“ i pesničke zbirke „Psi koji trče unazad: mrtva priroda sa autoportretom“. Živi i radi u Beogradu.

Top