Filmu „Voli vas vaša Sexymaja“ u produkciji Akademskog filmskog centra DKSG dodeljena nagrada FIPRESCI Srbija na festivalu Beldocs 2016.

Šta nam danas znači Šekspir

Šta nam danas znači Šekspir?

 

U utorak 5. aprila u 20 sati u Klubu Magistrala biće održan program „Šta nam danas znači Šekspir“ - Četiri veka od smrti najvećeg svetskog dramskog pisca.

 

U razgovoru učestvuju Radmila Nastić, Zorica Bečanović–Nikolić i Jovana Pavićević.

 

U godini jubileja pokušavamo da odgovorimo koliko je danas važan Šekspir (1564 -1616). Pokretanje važnih šekspirijanskih tema čućemo u trodelnom ciklusu, koji s profesorkom R. Nastić organizujemo u DKSG. Na prvoj tribini uvod u savremeno čitanje Šekspira daće nam Z. Bečanović-Nikolić, prof. predmeta Šekspir i renesansa drama u Evropi u Beogradu, R. Nastić, prof. Engleske književnosti i kulture u Kragujevcu i J. Pavićević, autorka disertacije o Sari Kejn i novoj britanskoj drami, koja je deo iskustva stekla u pozorištu Rojal Kort u Londonu.

 

Razgovori će biti praćeni video insertima i živim nastupima. U toku prvog programa posvećenog Šekspiru biće prikazani video klipovi iz filmova U potrazi za Ričardom (‘96) i Titus (‘99).

 

Trejler za film Titus

 

Top