SNIMAK POZORIŠNOG ZOOM KOKTELA - „Zoološka priča"

Utorak 08. decembar
20.00, Vimeo, snimak Zum konferencije

POZORIŠNI ZOOM KOKTEL je nova forma „druženja" kroz pozorišne priče i teme koje interesuju buduće mlade profesionalce, studente dramskih akademija i fakulteta.
01. decembra 2020. godine, održana je prva Zoom konferencija sa učesnicima predstave „Zoološka priča" i gostima.
Snimak možete pogledati na sledećem linku: https://vimeo.com/494680553

Tema razgovora: ŠTA I KAKO DALJE POSLE DIPLOMIRANJA?
Domaćini: Andrija Daničić i Vladimir Nićiforović.
Gosti: Stevan Piale, Mateja Popović i Ivan Perković.

ZOOLOŠKA PRIČA, Edvarda Olbija, u režiji Filipa Grinvalda, je diplomska predstava glumaca Vladimira Nićiforovića i Andrije Daničića, u klasi profesora dr Vladimira Jevtovića i asistenta Velimira Blanića na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, izvedena u Dječijem pozorištu Republike Srpske, jula 2010. godine.

Fotografije (Vanja Ban): https://goo.gl/photos/cih7NsMQhiwgFbPD9
Snimak predstave možete pogledati na sledećem linku:

Opis predstave:
Kada je Edvard Olbi napisao „Zoološku priču”, 1958, bio je to prvi komad koji je napisao kao odrasla osoba i tek drugi komad u njegovom životu. „Zoološka priča” je priča o čoveku naviknutom na samoću koji započinje razgovor sa drugim čovekom na klupi u Central praku u Njujorku i na kraju ga primorava da učestvuje u činu nasilja.

Kombinujući realistično i apsurdno, Olbi je napisao kratak ali slojevit komad koji se bavi problemima ljudske izolacije, usamljenosti, klasne diferenciranosti i opasnošću od rezigniranosti unutar američkog društva. On se fokusira na potrebe ljudi da prihvate i razumeju međusobne razlike. Nakon prvih pozitivnih kritika, „Zoološka priča” je osvojila nagradu Village Voice Obie Award za najbolju predstavu i izvedena je 582 puta. Postala je omiljena na univerzitetima, u malim pozorištima i dalje nastavlja da šokira i duboko deluje na publiku.

Top