DILAN DOG U DKSG - Marčelo, Dejan Stojiljković i Igor Marković

Sfinga pred vratima

„Sfinga pred vratima“ Vesne Roganović:

Razgovor o knjizi intervuja sa najvećim piscima XX veka

 

U četvrtak 3. marta u 20 sati u Klubu Magistrala biće održan razgovor o knjizi „Sfinga pred vratima“ Vesne Roganović. Pored autorke, o knjizi će govoriti Sanja Domazet, Dejan Katalina i Zoran Bognar.

 

Knjiga intervjua novinarke Vesne Roganović s velikim piscima koji su obeležili koliko svetsku književnost toliko i XX vek, među kojima su nobelovci, kao i oni koji čine najbolji deo veka pred nama. Sem dobre pripremljenosti, autorka prilazi razgovoru s gromadama svetske književnosti (Brodski, Oster, Gras, Gordimer, Harvud...) na najsvečaniji način, tretirajući ih kao junake neobičnih ispovedi, uvlači ih u igru samootkrivanja smisla njihovih vlastitih sudbina i turbulentnih zbivanja savremene epohe. Prevazilazeći bespogovorno divljenje, Vesna Roganović zna da između pitanja i odgovora traje razgovor koji se jednim čitanjem ne okončava. Upravo ono na čemu počiva velika komunikacija stvaraoca, čitaoca i medija...

 

Vesna Roganović (1951, Beograd), novinarka i prevoditeljka, diplomirala je Opštu književnost u Beogradu. Više od tri decenije za štampane medije prati dešavanja iz kulture u zemlji i svetu. Predstavila je čitaocima, neretko i prvi put, najuglednije savremene svetske i domaće autore. Bila je urednica kulture u Borbi, Novoj Nadi, Blicu, Demokratiji i listu Danas. Od 2007. uređuje Politikin dodatak Kultura. Umetnost. Nauka.. Intervjui sabrani u ovoj knjizi čine najekskluzivniji deo njenog bogatog novinarskog opusa. Dobitnica je priznanja Kapetan Miša Anastasijević, Kočićevo pero, Fakulteta umetnosti u Beogradu, Zmajevih dečjih igara i Godišnje nagrade lista Danas.    

 

 

 

Top