SERIJAL "GDE SU I ŠTA RADE DANAS?" - Zoran Dimovski

Subota, 24. april, 12.00

U trećoj epizodi serijala pod nazivom Gde su i šta rade danas, o svom umetničkom putu, uzorima, stvaralačkoj inspiraciji, kao i o svom trenutnom radu, budućim planovima i drugim interesantnim temama, govori Zoran Dimovski, nekadašnji dobitnik nagrade Bijenala studentske grafike Srbije, danas docent na fakultetu Likovnih umetnosti u Beogradu.

Zoran Dimovski je rođen 1966. godine u Beogradu. Magistarske studije na FLU u Beogradu završio je 1995. godine. Doktorske umetničke studije završio je 2016. na FLU Beograd. Od 1990. godine priredio je preko 20 samostalnih izložbi. Od 1989. učestvuje na internacionalnim izložbama u gradovima: Ljubljana, Tokio, Venecija, Nju Jork, Krakov, Taipei, London, Stokholm, Tel Aviv, San Francisko, Pasadena, Bergen, Moskva, Amsterdam.

Serijal Gde su i šta rade danas osmišljen je sa idejom da se, u formi kratkih video priloga, predstave dobitnici nagrada Bijenala studentske grafike i studentskog crteža, manifestacije koja se od 1981/1982. godine, naizmenično održava u Domu kulture Studentski grad. To je prilika da se predstave i oni umetnici koji su svoje prve samostalne izložbe realizovali u DKSG-u, a danas imaju visoka stručna zvanja i aktivni su učesnici na savremenoj likovnoj sceni.

Top