SERIJAL "GDE SU I ŠTA RADE DANAS?" - Ivana Aranđelović

Subota, 27. mart, 12.00

U trećoj epizodi serijala pod nazivom Gde su i šta rade danas,  o svom umetničkom putu, uzorima, stvaralačkoj inspiraciji, kao i o trenutnim projektima, budućim planovima i drugim zanimljivim temama, govori dobitnica nagrade XV Bijenala studentske grafike Srbije, Ivana Aranđelović.

Ivana Aranđelović je rođena 1988. u Smederevu. Diplomirala je 2011. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na smeru Grafika. Master iz Crtanja odbranila je 2013. na istoj akademiji. Upisala je master iz Istorije umetnosti na Istanbulskom univerzitetu sa ciljem da istražuje osmanske medicinske ilustracije. Od 2019. pokrenula je radionicu u prostoru DC Krov, u Beogradu pod nazivom „Prošireno polje crteža – Likovni dnevnik“. Dobitnica je nagrade na XV Bijenalu studentskog crteža. Samostalno izlaže  od 2011. Živi i radi u Beogradu. Neke od izložbi realizovala je u prostorima: Šok zadruga, Novi Sad (2018); Galerija Reflektor, Užice (2018); ); KC Baraka, Beograd (2019); Galerija savremene umetnosti, Smederevo (2013); Šok galerija, Novi Sad (2012).

Serijal Gde su i šta rade danas osmišljen je sa idejom da se, u formi kratkih video priloga, predstave dobitnici nagrada Bijenala studentske grafike i studentskog crteža, manifestacije koja se od 1981/1982. godine, naizmenično održava u Domu kulture Studentski grad. To je prilika da se predstave i oni umetnici koji su svoje prve samostalne izložbe realizovali u DKSG-u, a danas imaju visoka stručna zvanja i aktivni su učesnici na savremenoj likovnoj sceni.

Intervju sa umetnicom možete pogledati na linku https://www.instagram.com/tv/CM63PkSqpAH/?igshid=1ezppr2wy06bu

Top