Dunja Trutin, Jelena Milunović, Luka Tilinger

Subota, 05.februar, 12.00, Fejsbuk, Instagram

Serijal Gde su i šta rade danas? osmišljen je sa idejom da se, u formi kratkih video priloga, predstave umetnici koji su svoje prve samostalne izložbe realizovali u DKSG-u, a koji su i danas aktivni  učesnici na savremenoj likovnoj sceni.

U šestoj epizodi serijala o svom umetničkom putu, uzorima, stvaralačkoj inspiraciji, kao i o svom trenutnom radu, budućim planovima i drugim interesantnim temama, govore  Dunja Trutin, Jelena Milunović i Luka Tilinger koji su, u januaru pre 9 godina, prvi put kao grupa Dobra dela izložili crteže koje su zajedno crtali i objavljivali na blogu http://dobradela.blogspot.com/.

Dunja Trutin (1991) završila je master studije vajarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Od 2021. godine radi kao asistent na vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Mrđana Bajića i Radoša Antonijevića. U umetničkom radu istražuje metode mapiranja društvenih odnosa u prostoru, najčešće kroz formu skulpture ili višemedijske instalacije. Organizator je serije radionica Intervencije u Kulturnom centru Magacin i saradnik na nekoliko teorijsko-umetničkih projekata namenjenih studentima master studija. Autor je i realizator seminara za mlade Umetnik u kontekstu. Od 2021. godine radi kao asistent na vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Jelena Milunović je rediteljka animiranih fimova, animatorka i ilustratorka locirana u Berlinu. Završila je osnovne i master studije animacije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu kao i master studije iz vizuelnih komunikacija na Weisensee Kunsthochschuleu Berlinu. Autorka je više kratkih animiranih filmova od kojih je film Daljine su savladane dobitnik Grand prix nagrade na međunarodnom festivalu animiranog filma Supertoon u Šibeniku. Trenutno je na master studijama režije u animaciji Filmuniversität Babelsberg Konrad Wolf u Potsdamu. Ujedno radi na svom kratkom animiranom filmu „Lebdenje“, koji je dobitnik VAF nagrade za najbolji animirani projekat u razvoju.

Luka Tilinger (1990) bavi se ilustracijom, animacijom i interaktivnim medijima. Završio master studije grafike knjige na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Ilustrovao više knjiga, među kojima i kolekciju Azbučni red Službenog glasnika: Čudesni podvizi Azbučka prvog u 30 slova, Avram Bogdan vodu gaze, Roman bez ormana, i Šazbuka. Ilustracije su mu predstavljene u okviru izložbe Savremeni srpski ilustratori knjiga za decu Bibiani, Bratislava, 2019. Godine. U kompaniji Coprix media, u okviru Horizon2020 projekta ARCHES, kroz saradnju sa evropskim muzejima (V&A, KHM, Thyssen-Bornemisza…) učestvovao u razvoju video igara koje kulturno nasleđe približavaju osobama sa posebnim potrebama. Od 2019. predaje crtanje i razvoj video igara na Fakultetu za digitalnu produkciju Univerziteta Educons u Sremskoj Kamenici.

 

 

                         

  

Top