SERIJAL "GDE SU I ŠTA RADE DANAS?" - Bojana Petković

Subota, 29. maj, 12.00

U novoj epizoi serijala pod nazivom „Gde su i šta rade danas?“, kroz odgovore na niz interesantnih pitanja o razvojnom putu, umetničkim uzorima, trenutnim planovima i projektima, šta je inspiriše u stvaralačkom procesu kao i o drugim aktuelnim i zanimljivim temama, predstaviće vam se Bojana Petković, dobitnica nagrade 14. Bijenala studentske grafike Srbije, 2008. godine.

Bojana Petković je vizuelna umetnica i dizajnerka koja živi i radi u Berlinu, Nemačka. Diplomirala je 2010. na FLU u Beogradu na odseku za grafiku. U svojim radovima koristi digitalne medije u procesu istraživanja, simulacije i podražavanja bioloških i ekoloških sistema. Osnivač je i organizator Grafičke kolonije mladih u Prolom Banji.

Serijal „Gde su i šta rade danas“ osmišljen je sa idejom da se, u formi kratkih video priloga, predstave dobitnici nagrada Bijenala studentske grafike i Bijenala studentskog crteža koji se naizmenično i u kontinuitetu, od 1981/82. godine, održava u Domu kulture Studentski grad, kao i da se predstave umetnici koji su svoje prve samostalne izložbe realizovali u ovoj značajnoj kulturnoj instituciji a danas imaju visoka stručna zvanja i aktivni su učesnici na savremenoj likovnoj sceni.

 

 

Top