40 godina doma kulture
PODELITE SA NAMA SEĆANJA NA DOM KULTURE STUDENTSKI GRAD

SALISE HUGHES GOŠĆA AFC DKSG

 

Salise Hughes, američka umetnica i autorka eksperimentalnih filmova, nastanjena u Sijetlu (država Vašington, SAD) gošća je rezidencijalnog programa Akademskog filmskog centra DKSG. S obzirom da se njen film The Swimmer našao na Listi značajnih ostvarenja festivala Alternative Film/Video 2012, ova umetnica je dobila mogućnost da realizuje novi film u produkciji AFC DKSG. Njen novi projekat će biti baziran na arhivskim materijalima, found footage materijalima, kao i snimcima ostataka jugoslovenske (komunističke) monumentalne arhitekture sa kojima će raditi u postprodukciji.

 

Salise boravi u Beogradu do 23. septembra 2013, a našoj publici će se predstaviti 18. septembra u 20h u Maloj sali DKSG.

 

Salise Hughes je studirala vizuelne umetnosti na Korniš Koledžu u Sijetlu i Institutu za umetnost u San Francisku. Filmom je počela da se bavi 2005. godine i od samih početaka, kada je jedan od prvih radova bio nagrađen za najbolje tehničke inovacije na festivalu AnArbor, njeni filmovi su prikazivani na festivalima eksperimentalnog i dokumentarnog filma u Evropi i SAD.

U svom radu se fokusira na prirodu promene, evolucije i regeneracije. Koristi foundfootagematerijale, stare edukativne filmove, filmove holivudske produkcije ili poklonjene materijale kojima manipuliše digitalno na svakom pojedinačnom frejmu, brisanjem i postavljanjem novih lejera prekidajući i menjajući naraciju originala kako bi pronašla i postavila novi osnov priče. Neke od tema koje obrađuje u svojim delima su snovi, sećanja i destruktivna moć klimatskih promena.

Top