RETROSPEKTIVA FILMOVA BOJANA JOVANOVIĆA

2011. 04. 13.
RETROSPEKTIVA FILMOVA BOJANA JOVANOVIĆA 

2011. 04. 13.
RETROSPEKTIVA FILMOVA BOJANA JOVANOVIĆA
Sinoć je u Domu kulture Studentski grad održana retrospektivna projekcija filmova Bojana Jovanovića, jednog od najznačajnijih stvaralaca alternativnog filma u Jugoslaviji sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka koji je svoje filmove stvarao u Akademskom filmskom centru. U razgovoru povodom projekcije učestvovali su Božidar Zečević, Branislav Miltojević, Sava Trifković i autor.
Antropolog, pesnik i filmski stvaralac, Jovanović je svojim filmovima, koje je stvarao na filmskoj traci, obeležio period jugoslovenskog društva u kome su medijske manipulacije doprinele njegovom raspadu. Kroz istraživanje ontološke suštine medija kao prenosioca informacija i semantičkog šuma koji mediji unose u informacije, Jovanović je ostvario dosledan i jedinstven filmski opus.
Retrospektivu je pripremio Arhiv alternativnog filma Akademskog filmskog centra Doma kulture Studentski grad kao treću u nizu retrospektiva značajnih srpskih autora (prethodile su retrospektive Radoslava Vladića i Predraga Bambića) koje će pratiti i kritičko DVD izdanje.
Preuzmite video

Top