PUNOLETSTVO BLACK MARKET-a

Od 22. juna do 12. jula, Galerija
Otvaranje u četvrtak, 22. juna u 19.00 

ZAJEDNIČKI PROGRAM AFC I LIKOVNOG PROGRAMA


U periodu od novembra 2005. do decembra 2009. godine, Saša Marković Mikrob i Mićun Ristić su pod imenom Black Market održali četrdesetak predavanja u Domu kulture „Studentski grad” u okviru programa Akademskog filmskog centra, čija je urednica u to vreme bila Aleksandra Sekulić. Za plakate koji su najavljivali ove „priredbe“ Saša je donosio svoje crteže, slike, kolaže i predmete koje je pravio baš za te događaje. Mićun Ristić je pisao tekstove.

Predavanja su se bavila različitim stilskim i duhovnim pravcima i stranputicama popularne muzike. Pop je za Sašu bio nešto „spolja šareno, razigrano i la-la-la, a iznutra ozbiljno postavljeno i za ljude nimalo la-la-la“, a tako je mislio i o svojim radovima. Mikrob, sada pokojni, se od devedesetih ubraja u bitne srpske likovne umetnike. Na jednom od Black market plakata je fotografija predmeta koji je Saša kasnije izmenio; tako imamo dokument faze u razvoju dela, i šire gledano, transformacije figuralca u konceptualistu. Likovni kvaliteti ovih radova koji nadmašuju namenski i dokumentarni kontekst, razlog su za ovu izložbu Black market plakata koju je organizaovao sledeći tim: Mićun Ristić, urednik programa Mićunov ćošak DKSG, Aleksandra Sekulić, programska urednica CZKD, Jelena Spajić, kustoskinja FLU i Maida Gruden, urednica likovnog programa DKSG.Plakate je dizajnirala Anna Kiš, urednica vizuelnih komunikacija i grafičkog dizajna DKSG.

Nakon otvaranja izložbe, odmah pored Galerije u Klubu Magistrala „Dragan Ve Ignjatović“ sa početkom od 20.00 časova biće održano PREDAVANJE O PREDAVANJIMA BLACK MARKET-a na kome će govoriti Mićun Ristić.


SRDAČNO SE PREPORUČUJEMO!

Top