Godina psa

Program povodom dolaska Nove godine po Tradicionalnom kineskom kalendaru

Sreda 31. januar u 19.00, Velika sala

Program povodom dolaska Nove godine po tradicionalnom kineskom kalendaru


Ovogodišnji program obeležavanja "Praznika proleća" i dolaska Nove godine po tradicionalnom kineskom kalendaru biće održan 31. januara 2018. godine u 19 časova u Velikoj sali Doma kulture „Studentski grad“.


Pored studenata koji pohađaju Školu kineskog jezika i kulture koja se odvija u okviru projekta Prozor Šangaja, na programu će učestvovati i deca koja pohađaju nastavu plesa i muzike u okviru Dečjeg centra (Children palace) u distriktu Fengtai u Pekingu, NR Kina.


Ovogodišnji program je posvećen Godini psa (zvanično je dolazak Godine psa 15/16 februar) a publika će imati priliku da vidi deo kineskih tradicija koje su uobičajene za "Praznik proleća".


Pas je, po Tradicionalnom kineskom kalendaru, verna životinja, odani prijatelj, pa se smatra da će Godina psa doneti pozitivne promene gotovo svima, a za puno njih će Godina psa biti lep i miran period. Pas je blagonaklon prema svima koji šire mir i harmoniju i pomažu druge, ali će i podržati one koji se bore sa problemima. Obzirom da Pas ceni odlučnost i hrabrost u borbi sa poteškoćama, Godina psa će ići u prilog vernim, iskrenim i odgovornim osobama. Ova godina će biti u znaku Žutog, Zemljanog Psa.

Top