Premijera predstave "Novi stanar" u produkciji DKSG 10.12.2019.

Predstava "Novi stanar" je predstava nastala u produkciji Doma kulture "Studentski grad", a projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Multimedijalna koreodrama "Novi stanar" nastala je u produkciji Doma kulture "Studentski grad", a u saradnji sa filozofsko-perkusionističkom radionicom: Ritam Studentskog grada i Kreativnom radionicom: Hor "Studenjak". 

Koreodrama „Novi stanar” inspirisana je istoimenim komadom Ežena Joneskua. No, u našem izvođenju postoje dva nova stanara: jedan koji je predstavnik virtuelnog sveta i drugi, koji po Joneskuovoj zamisli gomila nameštaj do besmisla. 
Dakako, virtuelni svet je prilično dugo “novi stanar” našeg fizičkog, zemnog prostora. Granice između realnog i virtuelnog sveta postale su porozne, pretapanja višestruka i svakojaka, u čemu je manipulacija sastavni i neizbežni deo celokupne priče. Kada će se ta međusobna preplitanja toliko umnožiti da dva nova stanara postanu deo istovetne (ne)realnosti - izlišno je pitanje. Jer, uveliko služe jedan drugom i dopunjuju se, a rizici tog prožimanja dve suprotne dimenzije su: humanost i osećajnost.  
Ova predstava je nastala iz Radionice koreodrame, odnosno iz plodne saradnje sa talentovanim i svestranim mladim umetnicima.
                                                                       dr Vera Obradović

Koreografija: dr Vera Obradović 
u saradnji sa izvođačima
Kompozitor: Milan Sv. Đurđević
Kostimograf i scenograf: Milica Bajić Đurov
Kompjuterska animacija (koncept, režija, montaža): Vladimir Ljubinković
Dizajn svetla: Gordana Pantelić

Igraju: Strahinja Bičanin, Maja Rakita, 
Nikola Pušičić, Vesna Banovčanin,
Katarina Nedeljković, Ivana Nedin, Jovana Stojić, Natalija Stoiljković, Jovana Kruščić, 
Teodora Jovanović, Katarina Nedeljković, 
Đorđe Galić, Kristina Komlenić, Ivana Nedin

Koncept, režija: dr Vera Obradović

Projekat je podržalo: 
Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije 

Top