VESNA GOLDSVORTI "Gvozdena zavesa"

O romanu književnice Vesne Goldsvorti, koja se iz Beograda pre nekoliko decenija preselila u London, govorićemo s Milenom Đorđijević, irektorkom izdavačke kuće "Geopoetika" Jasnom Novakov Sibinović i autorkom, koja će nam se, ukoliko ne bude uspela da dođe u Beograd, pridružiti preko interneta, Vesnom Goldsvorti.

Utorak 12. april u 19.00, Klub Magistrala „Dragan Ve Ignjatović”  / LIVE Facebook DKSG
Predstavljanje romana Vesne Goldsvorti GVOZDENA ZAVESA 
u prevodu Nataše Tučev (Geopoetika, 2021)
Učestvuju: Vesna Goldsvorti, Milena Đurđijević i Jasna Novakov Sibinović 

knjiga prepuna čeličnosti i samilosti… - Rejčel Kask

Prebeg privilegovane „crvene princeze“, iz jedne od zemalja „istočno od linije koja vodi od Ščećina na Baltiku do Trsta na Jadranu“, osamdesetih godina prošlog veka, izazvan je ljubavlju začetom u socijalističkom okruženju. Ali ovoj ljubavi prelazak iz neograničenog luksuza i ograničene slobode, u život u ograničenom bogatstvu i neograničenoj slobodi, menja sudbinu. Hladni rat odražava se u svemu; od različitosti država i politike do pojedinaca i njihovih privatnih života.

Vesna Goldsvorti (1961, Beograd) diplomirala je Jugoslovensku i opštu književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Tokom studija pisala je književnu kritiku i bila glavna urednica časopisa „Znak”. Od 1986. je u Londonu, gde je na Londonskom univerzitetu magistrirala i doktorirala. Redovna profesorka engleske književnosti i kreativnog pisanja na univerzitetima u Ekseteru i Istočnoj Angliji. Knjige: „Izmišljanje Ruritanije”, „Černobiljske jagode“, zbirka pesama „Solunski anđeo“ (knjiga godine londonskog „Tajmsa“), romani „Gospodin Ka“ i „Gorski“ (knjiga godine britanskog knjižarskog lanca „Waterstones“).
 

Top