Predstava „ZLOČIN NA KOZJEM OSTRVU"

Ponedeljak, 4. oktobar
20.00, Velika scena

ZLOČIN NA KOZJEM OSTRVU*
Ugo Beti

REŽIJA: Tanasije Ćakić 
DRAMATURGIJA: Sofija Dimitrijević 

ULOGE: 
AGATA - Andrijana Mećava
PIJA - Ana Stević 
SILVIJA - Kristina Milosavljević 
ANĐELO - Anastasija Stošić 
EDUARDO - Tanasije Ćakić PRODUKCIJA: Anđela Tadić, Sofija Gavrilović, Mila Miljković, Nikola Marković 
KOSTIM: Jana Petrović, Nina Mihas 
SCENOGRAFIJA: Aleksandra Mećava 
ASISTENT SCENOGRAFA: Sofija Pavković 
MUZIKA I DIZAJN ZVUKA: Nađa Fratrić 
FRIZURA I ŠMINKA: Teodora Davidović 
SCENSKI POKRET: Anisja Gavrilović 

O predstavi:

„Zločin na kozjem ostrvu” je predstava koja se bavi tematikom greha, pokajanja, laži i negovanja animalnih potreba kod ljudi. Odsečene od ostatka sveta, tri žene žive u idiličnoj rutini, koja je protkana i izazvana grehom. Pojavom idealnog muškarca na ovom usamljenom mestu, njihova konstrukcija realnosti kreće da se urušava i bivaju suočene sa svojim sudbinama.

Poigravanjem sa žanrovima u toku predstave, problematizuje se shvatanje greha, kako kod publike, tako i kod naših likova. Sakralni motivi, hrišćanski pa i paganski su katalizatorska nit ovog komada i koriste se kao sredstva za isticanje problematičnih osobina, odluka i situacija. Scenografija i kostimi su odabrani da predstavljaju kako ove usamljene žene percipiraju sebe i svoju realnost.

U 2021. godini smo možda usamljeniji nego ikad do sad, kreiramo konstrukcije i prezentacije sebe koje ne počivaju na našim autentičnim željama i bivamo spremni da počinimo pređašnje nezamislivo. Baš poput naše tri junakinje. Ovim komadom razmaštavamo mogućnost dolaska do sreće u ovim otuđenim okolnostima.
 

 Trajanje: 70 minuta 

*Ulaz besplatan 

Top