Predstava „SLAVNA FLORENS"

Utorak, 25. maj
20.00, Velika sala

Atelje 212
SLAVNA FLORENS

Tekst: Piter Kvilter
Prevod: Đurđa Tešić, Teodora Marković
Režija: Đurđa Tešić
Scenografija: Zorana Petrov
Kostimograf: Gorica Popović
Korepetitor: Miša Cvijović
Izbor muzike: Autorski tim predstave
Organizator: Nevena Vučković

Igraju:
Florens Foster Dženkins: GORICA POPOVIĆ
Kozmo Mek Mun: IVAN MIHAILOVIĆ
Doroti / Marija / Gospođa Verinder Geđ: TAMARA DRAGIČEVIĆ

Inspicijent: Milenko Adamov
Sufler: Jelena Tvrtković
Fotograf: Dušan Đorđević

Premijera: 3. april 2014.

O predstavi:
SLAVNA FLORENS, po tekstu britanskog dramskog pisca Pitera Kviltera, je istinita priča o Florens Foster Dženkins, najgoroj pevačici na svetu, koja je četrdesetih godina u Njujorku bila omiljena muzička atrakcija. Florens Dženkins se proslavila operskom karijerom, iako nije umela da peva. Komad prati njen život u vreme kada njena karijera dostiže vrhunac – nastupom u Karnegi holu!

Jedini problem bila je činjenica što je sirota Florens svaku salvu smeha iz publike nehajno odbacivala kao profesionalnu ljubomoru. Publika je bila oduševljena njenim „fantastičnim glasovnim mogućnostima“ i za koncert ove sopranistkinje bez trunke sluha uvek se tražila karta više.

Ipak priča o Florens Dženkins je topla ljudska priča, jer su njena ogromna ljubav prema muzici i ekscentrični entuzijazam bili toliko zarazni da su bili jači od nedostatka talenta. Ovaj brodvejski šou i veliki pozorišni hit, prvi put je izveden u Londonu, na Vest Endu 2005. godine, kada je bio nominovan za prestižnu „Lorens Olivije” nagradu kao najbolja nova komedija.

Reč reditelja:
Živeti slobodno i raditi ono što najviše voliš, zar to nije san svakoga od nas? Ali šta ako nedostaje glavni sastojak za ostvarenje sna – talenat? Pred nama je osoba ciju želju i upornost ni zemljotres ne može zaustaviti, osoba koja se uvek nada najboljem i za koju je realni svet precenjen, jer je mnogo lepše živeti u oblacima. Pred nama je Florens Foster Dženkins, najgora operska pevačica svih vremena ili, kako ju je tadašnja kritika zvala, „Prva dama sumnjivih nota“. Njena osobenost i ekscentričnost dirnuće vas i nasmejati do suza, a njena ljubav prema umetnosti podsetiti da pre svake želje za slavom treba da postoji iskrena vera u lepši i kreativniji svet.

Trajanje: 95 minuta

Ulaz besplatan povodom Dana Doma kulture „Studentski grad“

Top