Predstava „BRAT"

Ponedeljak, 8. mart
19.00, Velika sala

NASTeatar - BEOGRADSKA PREMIJERA / PRAIZVEDBA
B R A T

Tekst i režija: Aleksandar Ristanović
Igraju: Tatjana Dimitrijević, Ivan Perković i Aleksandar Ristanović

Produkcija: NASTeatar
Pokrovitelj: Opština Gornji Milanovac
SPONZOR: PTP  DIS  DOO
Saradnik: Kulturni Centar Gornji Milanovac
Trajanje: 75 minuta     -      ( 12 + )

Kostim i fotografije: Suzana Jevremović
Izrada ženskih kostima: Svetlana Joksić i Gordana Vulović
Izrada muških kostima: Zoran Jestrović

Muzika: Nemanja Tajsić 
Muzički saradnici: Andrija Daničić i Ivan Mirković

Sinopsis:
Goran i Jelena su  mladi par, pred venčanjem. Jelena odlazi na kratak put, a Goran sa drugarima proslavlja momačko veče. Pred Jelenin povratak, u stan upada Šile, uterivač dugova. On traži od Gorana da isplati dug koji je prethodno veče napravio na kockanju. Jelena se vraća i zatiče Šileta u stanu. Goran , plašeći se da kaže istinu, predstavlja ga kao svog BRATA sa kojim je odavno izgubio kontakt. Šile na to pristaje iz skrivenih motiva koje Goran ne može ni da zamisli.
Ovde nastaje potpuna komedija zabune i situacije u koju likovi iz scene u scenu sve dublje upadaju.

O predstavi:
Predstava „BRAT“ je po žanru komedija, ali kao i ostale predstave NASTeatra, ona ima jedan viši cilj, odnosno ukazuje na nekoliko problema koje imaju mladi danas i uopšte na probleme novih generacija:

- OTUĐENOST: Igrice, društvene mreže sve više uzimaju maha i uopšte verbalna, socijalna komunikacija, kao i intima su veliki problem u funkcionisanju mladih danas.

- KOCKA: Danas sve više mladih, većinom maloletnika ima problema sa kockom, klađenjem itd, ovo je problem koji je dosta zanemaren u našem društvu i  veoma je važno da kroz ovu predstavu, na jedan specifičan način, ukažemo na opasnost koju ovaj veliki problem nosi.

- BRAK / VEZA: Sve je više razvoda i poteškoća u samim vezama i pre braka. Brakovi većinom ne uspevaju, ili se veze završe i pre toga. Ovom predstavom prikazujemo probleme i načine rešavanja istih i kako zapravo kroz jedan otvoren, iskren razgovor, pristup, strpljenje, i razumevanje veza može opstati.

Cena ulaznice: 500 din (50% popust za studente i penzionere)

Top