Predstava „Beli marcipan“

Utorak, 14. novembar
20.00, Velika sala 

BELI MARCIPAN* 
po motivima romana „Lutka od marcipana” Muharema Bazdulja sa premisama uzetim iz romana „Bekstva Lide Barove” Jozefa Skvoreckog 

Dramaturškinja: Ana Marković 
Koreografkinja: Anka Gaćeša 
Kompozitor: Boris Mijatović 
Producentkinja: Lenka Miloradović 

Igraju: Staša Milovanović, Mitar Milićević, Anja Ćurčić, Ivana Velinović 

O predstavi: 
Pored svih tema koje ova priča otvara, odabrali smo da se fokusiramo baš na ljubav Lide i Gebelsa. Inspirativno nam je to koliko ljubav menja čoveka i situacije u koje likovi upadaju, ali i pozitivni ili negativni ishodi istih, te da li je dobro da se ljubav uvek dogodi. 

Motiv „lutka“ proističe iz predmetizovanja Lide od strane njenih roditelja, ljubavi, filmskih industrija, a čak i nje same. U njen život dolazi njena najveća ljubav koja je osuđena na propast i koja sa sobom odnosi i njenu karijeru, a kasnije i slobodu. Jasna promena kod Gebelsa se može videti kada se dogodi ljubav između Lide i njega, ali ona sa sobom nosi nepovratne posledice. 

„Beli marcipan” nije  istorijska drama, ali  sadrži mnoge istorijske činjenice. Ona govori o ljubavnom odnosu dvoje ljudi, Lide i Gebelsa, pod nemogućim okolnostima. 

U saradnji sa Tribinskim programom nakon predstave biće održan razgovor sa Muharemom Bazduljem i autorima i glumcima predstave. 


*Cena ulaznice: 600 din. (50% popust za studente i penzionere) 

 

Top