Književni festival POSTNINOVSKE ČAROLIJE prvo veče - SRĐAN SRDIĆ i Ivan Radosavljević

Ponedeljak 18. januar u 20.00

Treće izdanje književnog festivala POSTNINOVSKE ČAROLIJE prvi put ove godine biće održano onlajn od 18. do 22. januara na društvenim mrežama od 20 časova.


SRĐAN SRDIĆ (Kikinda) – LJUBAVNA PESMA (Partizanska knjiga)
Razgovara Ivan Radosavljević

Srđan Srdić (Kikinda, 1977) autor je romana Mrtvo polje, Satori i Srebrna magla pada, zbirki priča Espirando i Sagorevanja, kao i knjige eseja Zapisi iz čitanja. Dobitnik je književnih nagrada: Ulaznica, Laza Lazarević, Biljana Jovanović, Edo Budiša, kao i stipendije iz Fonda Borislav Pekić. Srdićevi tekstovi i knjige prevedeni su na engleski, nemački, ukrajinski, makedonski, rumunski, slovenački, albanski i mađarski jezik. Živi u Mikro-naselju, pored Kikinde.

„U kontekstu celine književnog opusa Srđana Srdića, roman Ljubavna pesma izdvaja se ne samo osvajanjem tematski svežeg terena, već i novim vrhuncem primenjenog jezičkog kreativnog umeća, kojim je proza našeg autora i dosad obilovala. Ovom knjigom Srdić se potvrđuje kao pisac koji se i dalje uspešno razvija, menja, napreduje i iznenađuje čitaoce, bez obzira na to što je još odavno zauzeo mesto u samom vrhu naše savremene proze.“

Ivan Radosavljević

link za snimak celog razgovora na YouTube-u https://youtu.be/ZczzVvXAI2M 

 

 

Top