POSTNINOVSKE ČAROLIJE - BrankoĆurčić, Marija Stupar i Vladimir Kolarić

Četvrte večeri književnog festivala "Postninovaske čarolije" predstavljamo romane IZ MRAKA Branka Ćurčića, TENDER Marije Stupar i AVANTURE POBEDNIKA Vladimira Kolarića

ČETVRTAK 20.  januar

19.00. 
Branko Ćurčić - IZ MRAKA
( Književna radionica Rašić)
Sagovornica Aleksandra Rašić Radosavljević 

Rođen 1980. u Somboru, diplomirao Opštu književnost i teoriju književnosti, objavio 2 zbirke priča, dobitnik nagrada „Đura Đukanov” i prve nagrade za priču „Stevan Sremac – Bal Elemiru”, uređivao list za kulturu Avangrad (2009-2018).

Roman govori o našoj političkoj zbilji viđenoj očima partijskog bota – psihološki prodoran, gorko deziluzivan, na momente brutalan, ironičan upravo onoliko koliko su cinični akteri te stvarnosti. 

19. 30 
Marija Stupar – TENDER
(Rende)
Sagovornica Slađana Novaković

Rođena 1977 u Kruševcu, diplomirala arhitekturu, prvi roman „A naročito Petra“ objavila je 2014, radi kao dizajnerka enterijera, bavi se kopirajtingom i prevođenjem. 

Roman je savremena priča o romantičnim i uzbudljivim iskustvima s Tindera, među kojima ima otrežnjujućih priča – o nedostatku bliskosti u tehnološkoj eri, o tužnom svetu kataloških, potrošnih ljubavnika. 

20.00 
Vladimir Kolarić – AVANTURE POBEDNIKA
(Presing)
Sagovornik Ivan Velisavljević 

Rođen 1975. u Loznici, diplomirao dramaturgiju, doktorirao s tezom "Film i književnost: Transformacija književnog teksta F. M. Dostojevskog u filmovima Živojina Pavlovića", objavio 3 knjige pripovedaka i 2 romana.

Erotsko-pikarski roman u kome imate utisak da Oblomov (doduše, malo otresitiji) sreće Markiza de Sada. Ima nečeg devetnaestovekovnog u stotinak stranica voluptuozne potrage za duhovnošću, koja se sastoji koliko od rvanja po krevetu, toliko od špijunskih eskapada, koje su možda samo „mekgafin“ za jednu pravoslavnu metanoju. Na kraju bi se moglo reći – Lorens Darel sreće Čarnojevića.
 

Top