POČEO JE PROJEKAT "ONI ŽIVE" / "THEY: LIVE" U NOVOM SADU

Prvog septembra 2021. godine počela je implementacija projekta „Oni žive – studentski životi otkriveni kroz kontekstalne umetničke prakse” u Novom Sadu. Projekat se realizuje  u saradnji sa Studentskom asocijacijom Univerziteta u Novom Sadu pod pokroviteljstvom Fondacije „Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture“, a u okviru programskog luka „Budućnost Evrope“ u cilju zvanične dopune programa „Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture“. 

Arhivitstička obuka, prikupljanje i digitalzacija fotografskog materijala o životu studenata u studentskim domovima u Novom Sadu od 1961. godine do danas, kao i aktivnosti vezane za rezidencijalne boravke para umetnik-kustos, koji će realizovati participativne projekte sa sadašnjim studentima, uključujući u umetničke radove i prikupljeni arhivski materijal, odvijaće se u periodu od 01. 09. 2021. do 30.04. 2022. godine. Umetnički par iz Novog Sada čine Bojana Knežević i Vladimir Bjeličić.


Na ovaj način se međunarodnom projektu “They: Live - Student lives revealed through context-based art practices” uz Beograd, Zagreb, Madrid, Rijeku, Podgoricu pridružuje i Novi Sad, dok Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu postaje zvanično pridruženi partner projekta.


Više o Studentskoj asocijaciji Univerziteta u Novom Sadu:  http://www.theylive.eu/page.php?pro_id=15
Više o Fondaciji „Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture“:  https://novisad2022.rs/
 

Top