ONLAJN SERIJAL "Gde su i šta rade danas" - Nemanja Lađić

Subota, 24. decembar, 20,00  
Fejsbuk, Instagram
 

Serijal Gde su i šta rade danas? osmišljen je sa idejom da se, u formi kratkih video priloga, predstave umetnici koji su svoje prve samostalne izložbe realizovali u DKSG-u, a koji su i danas aktivni  učesnici na savremenoj likovnoj sceni.
U osmoj epizodi serijala o svom umetničkom putu, uzorima, stvaralačkoj inspiraciji, kao i o svom trenutnom radu, budućim planovima i drugim interesantnim temama govoriće umetnik Nemanja Lađić koji je svoju prvu samostalnu izložbu u Beogradu imao 2008. godine u Domu kulture Studentski grad.

Nemanja Lađić je rođen u Beogradu 1984. Diplomirao je na vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 2009. u klasi prof. Mrđana Bajića, a 2011. završio Transmedia program na Sint Lukas univerzitetu u Briselu. Izlagao petnaest puta samostalno i učestvovao na preko pedeset grupnih izložbi, među kojima se mogu izdvojiti Sigurna distanca (Salon MSU Beograd, 2022), Points of View (Kunstahelle Merano, 2022), Grad i građani (Muzej grada Rijeke, 2019), Bit Rot (Haselt, 2018), Behind the Image (Augsburg, 2018), Prošireni predeo (Kulturni centar Beograda 2017), Prostori odstupanja (Salon MSU Beograd, 2015) i druge. U svojim video instalacijama koristi prvenstveno lične arhive snimaka, u kojima kroz strukturiranje elemenata istražuje uticaj savremenih sredstava komunikacije na percepciju i pamćenje, u kontekstu tehnološki uslovljenog, digitalnog sveta.

 

 

Top