OD SKICE DO VIZUALA - KSENIJA PANTELIĆ

Sreda, 6. maj

 

Preporuka naše LIKOVNE REDAKCIJE je intersantan video u kome će akademska umetnica i grafički dizajner, Ksenija Pantelić prezentovati proces svog rada na ilustrovanju vizuala časopisa "Liceulice."

Ksenija Pantelić stekla je master diplomu na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku za grafiku, 2008. godine, u klasi profesora Dragana Momirova. Od 2009. godine je članica Udruženja likovnih umetnika Srbije - ULUS, u statusu slobodne umetnice.

Kao aktivna članica umetničke scene Beograda i Srbije učestvovala je na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, uključujući SAD, Kanadu, Poljsku, Dansku, Švedsku, Francusku i druge. Takođe, organizovala je šest samostalnih izložbi, tri u Srbiji i tri u Poljskoj.

Ksenija trenutno obavlja funkciju art direktora fondacije Liceulice, sarađuje sa Narodnom bibliotekom Srbije, magazinom za promociju nauke i tehnike "Elementi", književnim festivalom Šušur, Proto radionicom, galerijom Fakulteta likovnih umetnosti, Femidž organizacijom, Institutom za filozofiju i društvenu teoriju, a iza sebe ima i četiri naslovne ilustracije za izdavačke kuće BOOKA i Arete. Za pomenute organizacije Ksenija dizajnira kataloge, publikacije, dizajn korica knjiga, promo materijale, vizualne identitete manifestacija, ilustracije časopisa, i dr.

Od marta 2019. godine, Ksenija je takođe deo kolektiva Mikser gde je zadužena za koncept, dizajn i produkciju svih vizuelnih materijala koji se koriste u edukativne i komunikacione svrhe. Kroz međunarodne saradnje Femiks organizacije, na projektima iz oblasti održivog razvoja, uspešno je realizovala niz stručnih publikacija i edukativnih priručnika.

https://www.facebook.com/dksgbeograd/videos/532579070984499/

https://www.instagram.com/tv/B_2jKhGJ26P/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Top