OD SKICE DO VIZUALA - KSENIJA PANTELIĆ

Sreda, 29. jul

Zbog velikog interesovanja, LIKOVNA REDAKCIJA reprizira intersantan video putem kojeg će akademska umetnica i grafički dizajner, Ksenija Pantelić prezentovati proces svog rada na ilustrovanju vizuala časopisa "Liceulice", a koji će, verujemo, poslužiti kao dodatna motivacija studentima koji se bave grafičkim dizajnom i otvoriti im neke nove ideje, a možda će inspirisati i one koji razmišljaju da se u budućnosti posvete ovoj kreativnoj umetničkoj delatnosti.

Ksenija Pantelić stekla je master diplomu na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku za grafiku, 2008. godine, u klasi profesora Dragana Momirova. Od 2009. godine je članica Udruženja likovnih umetnika Srbije - ULUS u statusu slobodne umetnice.

Kao aktivna članica umetničke scene Beograda i Srbije učestvovala je na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, uključujući SAD, Kanadu, Poljsku, Dansku, Švedsku, Francusku i druge. Takođe, organizovala je šest samostalnih izložbi, tri u Srbiji i tri u Poljskoj.

Ksenija trenutno obavlja funkciju art direktora fondacije Liceulice, sarađuje sa Narodnom bibliotekom Srbije, magazinom za promociju nauke i tehnike Elementi, književnim festivalom Šušur, Proto radionicom, galerijom Fakulteta likovnih umetnosti, Femidž organizacijom, Institutom za filozofiju i društvenu teoriju, a iza sebe ima i četiri naslovne ilustracije za izdavačke kuce BOOKA i Arete. Za pomenute organizacije Ksenija dizajnira kataloge, publikacije, dizajn korica knjiga, promo materijale, vizualne identitete manifestacija, ilustracije časopisa, itd.

Od marta 2019. godine, Ksenija je takođe deo kolektiva Mikser gde je zadužena za koncept, dizajn i produkciju svih vizuelnih materijala koji se koriste u edukativne i komunikacione svrhe. Kroz međunarodne saradnje Femiks organizacije na projektima iz oblasti održivog razvoja, uspešno je realizovala niz stručnih publikacija i edukativnih priručnika

https://www.facebook.com/dksgbeograd/videos/532579070984499/

https://www.instagram.com/tv/B_2jKhGJ26P/?utm_source=ig_web_copy_link

Top