MULTIMEDIJALNI KUTAK

Biblioteka je u 2022. godini dobila finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije za realizaciju projekta Multimedijalni kutak.

U okviru projekta nabavljen je interaktivni displej osetljiv na dodir koji će našim korisnicima ponuditi nove sadržaje i biti na raspolaganju u holu Biblioteke.

U saradnji sa Društvom „Daleki istok“ od 23. decembra će na ovom uređaju biti dostupne virtuelne izložbe koje su pripremili polaznici naše škole kineskog jezika i kulture i profesorka Marina Pop Cenić sa temama iz kineske kulture i tradicije. U školi kineskog jezika i kulture koju realizujemo u saradnji sa Društvom „Daleki istok“ studenti pored učenja jezika izučavaju i različite aspekte kineske kulture i tradicije pa će ovo biti još jedna prilika da prezentuju usvojena znanja.  Naši bibliotekari će od 2023. godine osmišljavati i kreirati virtuelne i digitalne izložbe uz uključivanje  mladih – studenata različitih studijskih profila.

Ovim projektom Biblioteka je primenom novih tehnologija obogatila svoju kulturnu ponudu uz istvremeno uključivanje mladih, prvenstveno studenata u kreiranje kulturnih sadržaja.

Top