MISLIM, DAKLE KREIRAM

10.april - 13. maj

18.00, Velika Galerija i Galerija 

MISLIM, DAKLE KREIRAM

Godišnja izložba radova studenata dizajna, Akademija tehničkih strukovnih studija Beograd, odsek – Beogradska politehnika

 

Naslovna tema ovogodišnje izložbe studentskih radova Mislim, dakle kreiram odgovoriće na više pitanja, pre svega, koliko je važan proces mišljenja u koncipiranju dizajna proizvoda i njegovom kreiranju. U Velikoj Galeriji svoje radove predstaviće studenti osnovnih studija, pet akreditovanih studijskih programa: Grafičkog dizajna, Dizajna enterijera, Dizajna industrijskih proizvoda, Modnog dizajna i Koncept i karakter dizajn. Kao posebna celina u Galeriji, biće predstavljeni radovi studenata master studija grafičkog dizajna.

 

Izložba je od velikog značaja za nastavni proces u smislu vrednovanja i praćenja rada čitave jedne generacije studenata. Savremena stremljenja iz oblasti dizajna, pojava i upotreba novih tehnologija i materijala, sve masovnijeg korišćenja digitalnih tehnologija u dizajnu i zahteva tržišta, podstiče Beogradsku politehniku ka osavremenjavanju i podizanju kvaliteta nastave. Izlagačka aktivnost je od bitnog značaja i za studente. Upoznaju se sa organizacijom postavke izložbe i javne prezentacije svoga rada. Za mnoge je to prvo profesionalno predstavljanje i sagledavnje rada u novoj dimenziji pred javnošću i medijima.           

Na otvaranju izložbe biće dodeljene nagrade za najbolja godišnja ostvarenja iz oblasti dizajna i likovne umetnosti. Nagrade nose nazive profesora osnivača Odseka za dizajn: Miodraga Vartabedijana, Gojka Varde i Lazara Bunovića.

 

Izložba je  predstavljena i u virtuelnoj galeriji na sajtu:  http://www.izlozbadizajn.edu.rs/

   

 

Top