NOVA GODINA U DKSG - SUSRETI STUDENTSKIH KULTURNIH CENTARA SRBIJE

Konferencija za medije - 13. Evropski festival animiranog filma BALKANIMA

Konferencija za medije - 13. Evropski festival animiranog filma BALKANIMA

 

DKSG, Zaokret & JAVA Coffee vas pozivaju na konferenciju za medije:

 

Četvrtak, 29. septembar, 13.00

Zaokret, Cetinjska 15

 

Na konferenciji će govoriti: Iva Ćirić umetnička direktorka Festivala, Aleksa Gajić autor, strip crtač i animator i Milan Milosavljević producent Festivala

 

Evropski festival animiranog filma BALKANIMA održaće se od 4. do 8. oktobra u Domu kulture „Studentski grad“.

 

Najveći beogradski festival animacije sa međunarodnim renomeom i ove godine donosi atraktivne, vizuelno bogate i tehnički intrigantne animirane filmove. Na ovogodišnjem Festivalu biće prikazano 110 najnovijih animiranih filmova iz 28 evropskih zemalja. Balkanima će ugostiti oko 30 autora animiranih filmova iz cele Evrope. Osim takmičarskog i studentskog programa na ovogodišnjoj Balkanimi nas očekuju premijere dva srpska animirana filma, kao i veoma bogat prateći program, radionice, animirani performansi, razgovori..

 

 BALKANIMA se otvara u utorak 4. oktobra izložbom „12 sličica u sekundi“ – Animirani filmovi Alekse Gajića u 19.30 časova u Velikoj galeriji Doma kulture „Studentski grad“, gde će po prvi put biti prikazani i radovi iz Gajićevog novog dugometražnog filma „Prorok“ koji je trenutno u procesu produkcije. U Galeriji DKSG u 19 časova publiku očekuje video instalacija „Glodanje svjetla“ Jelene Maksimović. 

Za dobro raspoloženje na otvaranju i zatvaranju Balkanime biće zadužen As Fm.

 

Svečano otvaranje Balkanime i prvi takmičarski program počinju u 20 časova u Velikoj sali DKSG.

 

http://www.balkanima.org/

 

 

 

 

 

 

Top